Много от нас мечтаят за спокойна нощ и прекрасна сутрин без звук

...
Много от нас мечтаят за спокойна нощ и прекрасна сутрин без звук
Коментари Харесай

Какво може да се случи с тялото ви, ако спите твърде много

Много от нас мечтаят за спокойна нощ и прекрасна заран без тон на аларма. Изглежда, че всичко, от което се нуждаем, е сън и животът неотложно ще се усъвършенства, щом спим толкоз, колкото желаеме. Сънят обаче в действителност може да се трансформира от наш другар във зложелател, в случай че се отдадем на него без ограничавания.

Имаме пояснение за какво прекомерно многото сън има доста странични резултати, тъй че може да желаете да преосмислите това.

1. Може да се чувствате изтощени от самото начало.

Колкото и да е необичайно, многото сън няма да ви накара да се почувствате освежени и енергични. Напротив, ще изпитате отмалялост и отвращение да вършиме нищо. Препоръчителното количество сън е между 7-9 часа за възрастни. Ако спите повече от това, мозъкът ви се замъглява, което ви прави неспособни да се фокусирате.

2. Може да сте предразположени към главоболие.

Това е постоянно срещан симптом на прекален сън, който се предизвиква от погрешно задействане на невротрансмитери. Твърде доста сън нормално води до главоболие от вид напрежение. Нещо повече, в случай че хъркате, е по-вероятно да се разсъните с главоболие. Проучване сподели, че 60% от хъркащите са предразположени към това.

3. Вашите хронични положения може да се влошат.

Доста постоянно прекалено много сън изостря хроничната меланхолия и други положения, като болежка в гърба. Освен това, в случай че сте склонни да дишате неравномерно през нощта (известно също като сънна апнея), може да останете по-дълго в леглото заради неприятно качество на съня. В резултат на това сърдечните болести могат да се влошат.

4. Може да се почувствате елементарно раздразнителни.

Вместо да се чувствате щастливи и цялостни с сила, е по-вероятно да се разсъните нацупени и мрачни. Събуждането с възприятието, че към този момент сте изтощени и осъзнаването, че не можете да бъдете толкоз продуктивни, колкото желаете, скапва настроението ви и ви прави по-раздразнителни и ядосани.

5. Може да остареете прибързано.

Не единствено лицето ви остарява по-бързо, само че и мозъкът ви. Изчислено е, че той може да остарее с 2 години. Прекомерният сън предизвиква проблеми с паметта и концентрацията. Освен това, несъразмерният сън забавя метаболизма и предизвиква наддаване на тегло.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР